Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής, οι μαθητές της Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού παρακολούθησαν σε live streaming το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με την Κ.Ο.Θ»

Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι σε διάφορες χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας. Από την Ισπανία και τη Φινλανδία μέχρι την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη χώρα μας, την Ελλάδα, ο χάρτης αυτήν τη φορά μας μετέφερε ως τις άκρες της ευρωπαϊκής ηπείρου με υπέροχες, χαρακτηριστικές μελωδίες και αποσπάσματα από έργα σπουδαίων Ευρωπαίων συνθετών. Με τη βοήθεια, μέσω βίντεο, παιδιών από κάθε γωνιά της Ευρώπης, μας δόθηκε η ευκαιρία να εξετάσουμε το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας στη μουσική και πως η παράδοση, το περιβάλλον, το κλίμα, η γλώσσα, η ιστορία και κατά συνέπεια οι χοροί και τα τραγούδια μιας χώρας αποτυπώνονται στη λόγια μουσική της. Μία πανδαισία μελωδιών από κάθε άκρη της ηπείρου μας που έφερε τα παιδιά σε επαφή με κάποια από τα πιο αγαπημένα συμφωνικά έργα του ευρωπαϊκού ρεπερτορίου και τον μουσικό πολιτισμό ολόκληρης της Ευρώπης.

Τα παιδιά παρακολούθησαν αποσπάσματα από :

Νίκο Σκαλκώτα (Ελλάδα)
Έντβαρντ Γκρηγκ (Νορβηγία)
Γιαν Σιμπέλιους(Φιλανδία)
Μανουέλ ντε Φάλια(Ισπανία)
Μπέντριχ Σμέτανα (Τσεχία)
Γκριγκόρας Ντινίκου (Ρουμανία)
Φραντς Λιστ (Ουγγαρία)
Πάντσο Βλαντιγκέροφ (Βουλγαρία)
Γιόχαν Στράους ο νεότερος (Αυστρία)

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική, Δράσεις Σχολείου, Έκτη Δημοτικού, Μουσική, Πέμπτη Δημοτικού, Σχολικό Έτος 2022-2023, Τετάρτη Δημοτικού. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.