“Ο τρομερός εχθρός” του Χόρχε Μπουκάι, ένα παραμύθι γυρισμένο από τους μικρούς μαθητές της Α’ τάξης δημοτικού

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στο μάθημα της Πληροφορικής (Τ.Π.Ε.) δημιούργησαν μια ταινία βασισμένη στο παραμύθι του Χόρχε Μπουκάι με τίτλο “Ο τρομερός εχθρός”. Για την δημιουργία της ταινίας χρησιμοποιήθηκε η τεχνική stop-motion. Το stop-motion animation είναι μια τεχνική δημιουργίας κινουμένων σχεδίων κατά την οποία μετακινούνται τα αντικείμενα πάνω στο σκηνικό με μικρά βήματα και λαμβάνονται φωτογραφίες σε κάθε καρέ έτσι ώστε όταν οι φωτογραφίες εναλλάσσονται με ταχύτητα να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης. Στη δική μας περίπτωση τα αντικείμενα-μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν φτιαγμένα από πλαστελίνες. Ο εκπαιδευτικός των εικαστικών του σχολείου μας Παναγιώτης Κρομμύδας δημιούργησε με πολύ μεράκι μαζί με τους μαθητές όλους τους ήρωες του παραμυθιού καθώς και τα υπέροχα σκηνικά στα οποία το παραμύθι έλαβε χώρα. Η αφήγηση των κειμένων του παραμυθιού έγινε με τη συμμετοχή μιας εκπληκτικής ομάδας μαθητών της ΣΤ’ τάξης. Η δημιουργία μιας stop-motion ταινίας είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει τους μαθητές.

Μια ιστορία αγάπης και μίσους,
ταπεινοφροσύνης και ματαιοδοξίας,
που εξηγεί πως ο τρομερός εχθρός μας,
μπορεί να γίνει ο καλύτερος μας φίλος.

Η εργασία αυτή θα λάβει μέρος στο 12ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν τα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. (Η παρουσίαση του έργου μας στο Φεστιβάλ)

Ευχαριστώ θερμά τον εκπαιδευτικό των εικαστικών Παναγιώτη Κρομμύδα για την συμμετοχή του στο project και για την άψογη συνεργασία.

Οι μαθητές της Α’ τάξης
Βαβάτσικου Μαρία Γιολάντα
Βήρου Ευτυχία
Βλάχος Αναστάσιος
Βλάχου Νικολέττα
Γκιώκα Έλενα
Γκόγκου Μαργαρίτα
Γλάρου Όλγα
Ζούνη Παϊσία
Καραγιάννη Εμμανουέλα
Καραγκούνη Ζωή
Κρητικάκου Διώνη
Κωνής Βασίλειος
Λάμπρου Κωνσταντίνα
Μαργιόλα Ελένη Ιωάννα
Μίχου Άννα Μαρία
Μπαμπάς Ευάγγελος
Μπογιοπούλου Κυβέλη Ιωάννα
Μπούγια Βασιλική
Ντιναλέξη Ιφιγένεια
Πάντος Λεωνίδας
Πάντος Χρήστος
Παπαηλίας Κωνσταντίνος
Ρώσσου Σοφία
Σιαντούφη Κωνσταντίνα
Σιούπουλη Μαρία Ελένη
Τσέφου Γεωργία
Τσουμάνη Άννα
Χατζή Ηλέκτρα Αθηναΐς

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης
Γλάρου Ναταλία
Κολιά Ελένα
Λάμπρου Λίνα
Μπρίκος Γιώργος
Σιανάβα Σοφία
Χατζή Μαρίσα
Χήτου Ραφαέλα

η εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου,

Σπυρονίκου Κατερίνα

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική, Δράσεις Σχολείου, Έκτη Δημοτικού, Πληροφορική, Πρώτη Δημοτικού, Σχολικό Έτος 2022-2023. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.