Ε-Twinning πρoγράμματα

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο κατά το Σχολικό Έτος 2023-2024 συμμετέχει στο συνεργατικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με δύο προγράμματα.

Το πρώτο πρόγραμμα έχει τίτλο The Olympic Challenges” του σχολείου Ecole SaintJoseph στη Γαλλία (Pontchâteau, Pays de la Loire). Συμμετέχουν επίσης τα σχολεία:
1) ZŠ Velké Popovice, Czech republic
2) Escola La Muntanyeta, Spain
3) Primaria “Mario Lodi” IC Rivergaro-Gossolengo, Italy
4) Primary School No 9 in Żory, Poland
Η δράση αυτή έχει στόχο οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης να αποκτήσουν διαπολιτισμική συνείδηση μέσα από την επαφή με άλλους πολιτισμούς, να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες, να αγαπήσουν άλλους πολιτισμούς, να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο αλλά μέσα από κανόνες ασφάλειας και να εξασκήσουν τις ξένες γλώσσες σε πραγματικά περιβάλλοντα επικοινωνίας. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ο εκπαιδευτικός Αγγλικών ΠΕ06 Αντώνιος Καραπέτσιος, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86 Αικατερίνη Σπυρονίκου και ο διευθυντής του σχολείου κ.Δημήτριος Κρέκης ΠΕ70.

Το δεύτερο πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Podstawowa nr 1 im. Tadeusza Kościuszki w Rawie Mazowieckiej στην Πολωνία. Ο τίτλος του προγράμματος είναι: Lets sing together”. Στοχεύει στη συνεργασία με το σχολείο της Πολωνίας μέσω της μουσικής, η οποία μπορεί να είναι βοηθητική σε μια διαδικασία εκμάθησης ξένων γλωσσών, για παράδειγμα της αγγλικής γλώσσας που έχει οριστεί και σαν γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των μελών του προγράμματος. Στο έργο συμμετέχει η εκπαιδευτικός Μουσικής ΠΕ79.01 Ντούση Ειρήνη, με τους μαθητές της Β’ τάξης.

Δημοσιεύθηκε στην E-Twinning, Αρχική, Δευτέρα Δημοτικού, Δράσεις Σχολείου, Ευρωπαϊκά και Διεθνή Προγράμματα, Σχολικό Έτος 2023-2024. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.