1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών: «Ενεργός πολιτειότητα πολίτης στο Σχολείο – πολίτης στον κόσμο» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Αττικής, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας και Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου μαθητές της ΣΤ’ τάξης συμμετείχαν στην τελετή έναρξης του συνεδρίου  με μια  «μουσική διαμαρτυρία» με τίτλο: «Στίχοι ενάντια στη βία. Η φωνή των μαθητών για έναν υγιή αθλητισμό». Οι μαθητές έβαλαν τους δικούς τους στίχους σε γνωστό τραγούδι, συνοδέψαν με «Bucket Drumming» το ρυθμό και  τραγούδησαν με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο το δικό τους μήνυμα ενάντια στη βία στα γήπεδα.Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η κ. Ντούση Ειρήνη.

Το Σάββατο 7 Απριλίου οι μαθητές της Γ’ τάξης παρουσίασαν τις δικές τους στιγμές που έζησαν μέσα από το εργαστήριο δεξιοτήτων “Είμαι ένας και μοναδικός” στέλνοντας το μήνυμα: “Είμαι ενεργός πολίτης γιατί ξέρω ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί, μοναδικοί και αποδέχομαι τη διαφορετικότητα”. Το πρόγραμμα υλοποίησε η εκπαιδευτικός κ. Λύτου Μαίρη με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών Σοπικιώτη Αγαθή, Τσακανίκα Χρυσάνθη και Σταύρακα Παναγιώτα. Την ίδια μέρα οι μαθητές της Β’ τάξης παρουσίασαν μια ταινία (stop-motion animation) βασισμένη στο παραμύθι του Χόρχε Μπουκάι με τίτλο Ο τρομερός εχθρός. Η δύναμη της φιλίας, ο αλληλοσεβασμός καθώς και η κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση είναι κάποια από τα θέματα που θίγει η ταινία. Η υλοποίηση έγινε από τους εκπαιδευτικούς Σπυρονίκου Αικατερίνη, Κρομμύδα Παναγιώτη, Μάντζιου Μαρία και Ζάραγκα Ευαγγελία.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Αρχική, Δευτέρα Δημοτικού, Δράσεις Σχολείου, Έκτη Δημοτικού, Πρώτη Δημοτικού, Σχολικό Έτος 2023-2024, Τρίτη Δημοτικού. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.