Επίσκεψη της κας Σοφίας Γραμμόζη-Σωπίκη στο σχολείο μας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου καλέσαμε στο σχολείο μας την κ. Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη, συγγραφέα του βιβλίου “Το σεντούκι της καρδιάς”. “Το σεντούκι της καρδιάς” είναι μια τρυφερή ιστορία για την αξία της φιλίας και τη δύναμη της μητρικής αγάπης. Ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται σε όλα όσα φυλάμε στην καρδιά μας και μας δίνουν τη δύναμη να προχωράμε στη ζωή.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης με τις εκπαιδευτικούς τους κ. Λύτου Μαίρη, κ. Σοπικιώτη Αγαθή και κ. Παναγιώτα Σταύρακα διάβασαν το βιβλίο, συζήτησαν θέματα διαχρονικά αλλά και επίκαιρα που προκύπτουν μέσα από το βιβλίο, έγραψαν τις δικές τους ιστορίες με αφορμή το βιβλίο, ταξίδεψαν και ονειρεύτηκαν μέσα από τις σελίδες του, αγάπησαν τους ήρωες και περίμεναν με ανυπομονησία σήμερα τη δημιουργό του. Η κυρία Γραμμόζη με ένα μεγάλο και ζεστό χαμόγελο μπήκε στο σχολείο μας και κέρδισε αμέσως όλα τα παιδιά. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το βιβλίο μέσα από τα δικά τους μάτια, να διαβάσουν στη συγγραφέα τα δικά τους κείμενα, να της κάνουν ερωτήσεις και να συζητήσουν για όλα όσα τους έκαναν εντύπωση. Ευχαριστούμε από καρδιάς τη συγγραφέα κ. Σοφία Γραμμόζη Σωπίκη για τη χαρά που μας έδωσε. Χαρά και μια υπόσχεση ότι το τέλος ενός ταξιδιού είναι η αφετηρία για το επόμενο.

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική, Βιβλιοθήκη, Δράσεις Σχολείου, Σχολικό Έτος 2023-2024, Τρίτη Δημοτικού. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.