Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας, συνδέθηκαν ζωντανά και παρακολούθησαν μέσω live streaming την  Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε έναν μουσικό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με ένα ταξίδι στην έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία μέσα από τον ήχο της συμφωνικής ορχήστρας. Δημοτικές μελωδίες, ρυθμοί και χοροί, μέσα από τη συνθετική ιδιοφυία του Νίκου Σκαλκώτα και του Γιάννη Κωνσταντινίδη μετατρέπονται σε θαυμαστά συμφωνικά έργα και μας μεταφέρουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, αναδεικνύοντας έτσι την γόνιμη σχέση ανάμεσα στην ανώνυμη και τη λόγια ελληνική μουσική.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης  είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και πλούσιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, από την ίδρυσή της, το 1959, έως και σήμερα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την Κ.Ο.Θ. στον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, όπου αναπτύσσει ποικίλες δράσεις για παιδιά κάθε ηλικίας, ενώ υποδέχεται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό φοιτητών και μαθητών δωρεάν στις συναυλίες της.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι δύο τάξεις της τετάρτης δημοτικού με την εκπαιδευτικό μουσικής ΠΕ79 Ντούση Ειρήνη και την εκπαιδευτικό ΠΕ70 Μαρία Μάντζιου.https://www.tsso.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=6&eventid=176971

 

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική, Δράσεις Σχολείου, Μουσική, Σχολικό Έτος 2021-2022, Τετάρτη Δημοτικού. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.