Ενημερωτικό σημείωμα για τον αντισεισμικό σχεδιασμό του σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

   Σας ενημερώνουμε ότι η Σχολική μας μονάδα διαθέτει Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης το οποίο έχει συνταχθεί από τον εκπαιδευτικό Καραπέτσιο Αντώνη, έχει εγκριθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων για το παρόν σχολικό έτος 2021-2022 σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
   Το Σχέδιο αυτό, το οποίο περιγράφει τις ενέργειες διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου της σχολικής μας μονάδας (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από σεισμό)
   Κατά τη διάρκεια της Σχολικής χρονιάς διενεργούνται 3 ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμό (μια ανά τρίμηνο), οι οποίες είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.

Οι ασκήσεις ετοιμότητας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν:
– 13 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη
– 16 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Τετάρτη
– 11 Μαΐου 2022, ημέρα Τετάρτη

   Σε ότι αφορά στη διαδικασία εκκένωσης όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για την εκκένωση της αίθουσας στην οποία διδάσκουν την ώρα του σεισμού σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο Σχολικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης. 
   Στον πίνακα ανακοινώσεων έχει αναρτηθεί η κάτοψη του ορόφου, ενώ στην κάθε αίθουσα του σχολείου έχει αναρτηθεί και η αντίστοιχη κάτοψη του ορόφου με την πορεία διαφυγής που θα ακολουθήσουν οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος.

  • Ο χώρος καταφυγής των μαθητών μετά τον σεισμό είναι το προάυλιο του Σχολείου (Κτήριο 3), όπου θα γίνει και καταμέτρησή τους.

  • Οι μαθητές παραμένουν στο χώρο καταφυγής έως ότου υπάρξει σχετική ενημέρωση από την Προϊσταμένη Αρχή για τις περαιτέρω ενέργειες.

  • Ως δεύτερος χώρος καταφυγής ορίζεται: ο προάυλιος χώρος της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων.

  • Στην περίπτωση που αποφασιστεί διακοπή της λειτουργίας των σχολείων οι μαθητές πρέπει να παραληφθούν από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους από τον προκαθορισμένο στο Σχολικό Σχέδιο χώρο καταφυγής.

  • Για να αποφευχθεί τυχόν πανικός και τραυματισμοί υπάρχει σχετική ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τις ενδεδειγμένες οδηγίες προστασίας την περίπτωση εκδήλωσης σεισμού καθώς και κάθε έκτακτου φαινομένου, οι οποίες εφαρμόζονται στις ασκήσεις ετοιμότητας.

Η διευθύντρια του σχολείου

Καππά Ελένη

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Αρχική, Σχολικό Έτος 2021-2022. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.