20 χρόνια Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Μια μεγάλη παγκόσμια γιορτή!

Σήμερα, σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο εορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 για 20η συνεχόμενη χρονιά! Εκατομμύρια άνθρωποι, κάτω από την ομπρέλα των οργανισμών INSAFE/INHOPE και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Το σχολείο μας κάθε χρόνο στηρίζει αυτή τη δράση και στο πλαίσιο αυτό όλοι οι μαθητές του σχολείου αυτή την εβδομάδα θα ενημερωθούν και θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό που διαβάζουμε; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Πότε συμβαίνει ο διαδικτυακός εκφοβισμός και τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλαχθούμε; Τι είναι το smishing; Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό password; Αυτά και πολλά άλλα θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις του σχολείου στο μάθημα Πληροφορικής (Τ.Π.Ε. – Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών).


Χρήσιμες οδηγίες και άρθρα για τους γονείς από την ιστοσελίδα  SaferInternet4Kids.gr:

Google Family Link – Οδηγός για Γονείς
YouTube Kids – Όσα πρέπει να γνωρίζω
Πως να εγκαταστήσετε γονικούς ελέγχους σε όλες τις συσκευές
Η γονική επίβλεψη ως ψηφιακή προστασία
Πως να περιορίσουμε την κατάχρηση της τεχνολογίας από τα παιδιά
Πέντε τρόποι να κάνετε το YouTube πιο ασφαλές για τα παιδιά
Πως να προστατέψετε τα πολύ μικρά παιδιά από τις απειλές στο διαδίκτυο
Μάθετε το παιδί σας να προστατεύει τον εαυτό του
Ο χρόνος μπροστά στην οθόνη
Πρώτη φορά στο διαδίκτυο. Τι μέτρα να λάβω και τι συμβουλές να δώσω στο παιδί μου
Υλικό για παιδιά Δημοτικού


 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική, Δευτέρα Δημοτικού, Δράσεις Σχολείου, Έκτη Δημοτικού, Πέμπτη Δημοτικού, Πληροφορική, Πρώτη Δημοτικού, Σχολικό Έτος 2022-2023, Τετάρτη Δημοτικού, Τρίτη Δημοτικού. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.