Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με το Δημοτικό σχολείο ZŠ Velké Popovice της Δημοκρατίας της Τσεχίας

Επιτυχής ήταν η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση του σχολείου μας με το σχολείο της Τσεχίας, τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα e-Twinning “THE OLYMPIC CHALLENGES”, γνωρίστηκαν με τους μαθητές της αντίστοιχης τάξης της Τσεχίας και συνέχισαν με την παρουσίαση των θεμάτων, πάνω στα οποία ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια είχε δουλέψει.

Η συνάντηση σύμφωνα με την προεργασία των εκπαιδευτικών από τις δύο χώρες, Natálie Berreur, Αντώνη Καραπέτσιου και Κατερίνας Σπυρονίκου είχε την ακόλουθη δομή:

  • Παρουσίαση της χώρας από τους μαθητές

  • Παιχνίδια γρίφων που αφορούν τα ολυμπιακά αθλήματα

  • Παιδαγωγικά παιχνίδια:

    • 1ο Balloon Keep Up (Κράτα το μπαλόνι ψηλά)

    • 2ο Curling (παραλλαγή με σακουλάκια γεμάτα άμμο)
      Τα συγκεκριμένα παιχνίδια σχεδίασε και οργάνωσε, ο πρώην μαθητής του Καπλανείου και καθηγητής πλέον Φυσικής Αγωγής, κ.Πέτρος Λώλης, τον οποίον ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία.

  • Επιλογή και ανακοίνωση στις άλλες χώρες του αθλήματος (αναρρίχηση/wall climbing) στο οποίο θα εκπαιδευτούν και θα δοκιμαστούν

Οι μαθητές μας έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την ξεχωριστή αυτή εμπειρία. Ευχαριστούμε επίσης, τις συναδέλφους Ελένη Καππά, Ευαγγελία Ζάραγκα και Μαρία Μάντζιου, οι οποίες παρακολούθησαν τη συνάντηση και παρότρυναν τους μαθητές.

Δημοσιεύθηκε στην E-Twinning, Αρχική, Δράσεις Σχολείου, Έκτη Δημοτικού, Ευρωπαϊκά και Διεθνή Προγράμματα, Σχολικό Έτος 2023-2024. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.