Δενδροφύτευση στο Δάσος των Ιωαννίνων

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, κατά την εαρινή ισημερία και 1η μέρα της Άνοιξης γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας. Την ίδια μέρα, οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος Ε1, υλοποίησαν μία από τις σημαντικότερες δράσεις της φετινής χρονιάς. Ξαναβρέθηκαν στο περιαστικό δάσος της πόλης (Φρόντζος) και υπό την επίβλεψη των στελεχών του Δασαρχείου Ιωαννίνων, φύτεψαν διβούρνια, αριές, κυπαρίσσια και δενδρολίβανα. Οι δασολόγοι Σταυρούλα Σέλη και Αφροδίτη Φίνου καθοδηγούσαν τα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία, όχι απλώς να προσθέσουν μερικά δέντρα στο δάσος αλλά κυριολεκτικά να δεθούν με τη φύση. Οι δασοφύλακες, ο Γιάννης, ο Σάκης και ο Βασίλης, με χαμόγελα και αστεία, βοήθησαν τα παιδιά ώστε να «πιάσουν» τα νεαρά δέντρα.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές απόλαυσαν την μοναδική αυτή εμπειρία και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν να φροντίζουν τα δεντράκια, στα οποία έδωσαν και τα ονόματά τους!

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Μαθαίνω για τα Δάση” της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική, Ευρωπαϊκά και Διεθνή Προγράμματα, Μαθαίνω για το δάσος, Πέμπτη Δημοτικού, Σχολικό Έτος 2023-2024. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.