eTwinning Challenge: Αναρρίχηση σε τοίχο

Μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για τις μαθήτριες και τους μαθητές, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eTwinningTHE OLYMPIC CHALLENGES”, ήταν η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σ΄ έναν τοίχο αναρρίχησης ύψους 7 μέτρων.
Σε μια καταπληκτική τοποθεσία – στο χωριό Λυγκιάδες, πάνω στο Μιτσικέλι – με θέα την πόλη, την Παμβώτιδα, το λεκανοπέδιο και τα βουνά, που το περιτριγυρίζουν, και κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, τα παιδιά σκαρφάλωσαν στην τεχνητή πίστα του 180 Mountain Lodge.
Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και εκπαιδευτής αναρρίχησης, κος Παναγιώτης Παππάς, αφού μας καλωσόρισε, ξεκίνησε παρουσιάζοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, baudrier (η ζώνη στη μέση του αναρριχητή), το σχοινί, τα καραμπίνερ, που ενώνουν τον άνθρωπο με την ασφάλεια. Στη συνέχεια, εξήγησε τη δυσκολία των διαδρομών και τα «πιασίματα» στον τοίχο και ένα-ένα τα παιδιά άρχισαν να ανεβαίνουν την πίστα, σε μια δοκιμασία που απαιτεί φυσική κατάσταση, ευλυγισία, συντονισμό κινήσεων και μυαλό που «διαβάζει» διαδρομή. Το τέρμα, ο στόχος, η κορυφή, ταυτόχρονα με τη διαδρομή που πρέπει να ξεπεράσει κανείς, μπορούν να γίνουν παράδειγμα ζωής.
Για τα παιδιά ήταν απλά μια ξεχωριστή μέρα και για τους εκπαιδευτικούς μια μέρα, που τους γέμισε ικανοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της «δοκιμασίας»/challenge.
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε την εταιρεία ΠΡΟΚΟΣ ΑΕΒΕ ΙΝΤΕΑΛ ΗΠΕΙΡΟΥ, η οποία στήριξε με τη χορηγία της τη συγκεκριμένη δράση. Ευχαριστούμε πολύ, εκ μέρους και των εκπαιδευτικών και των μαθητών!

Δημοσιεύθηκε στην E-Twinning, Αρχική, Δράσεις Σχολείου, Έκτη Δημοτικού, Ευρωπαϊκά και Διεθνή Προγράμματα, Σχολικό Έτος 2023-2024. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.